Stop die irritante spam

Zit jij ook niet te wachten op die irritante nepberichten via je website? Met nepberichten bedoel ik nepreacties op je blogs om een andere website te promoten. Of contactverzoeken via je contactformulier die een verkapte advertentie zijn. Dit soort spam kan echt oplopen tot honderden nepberichten per dag.

Gelukkig is er een makkelijke manier om hier vanaf te komen. Wil je dit graag zelf regelen? Lees dan door onder 🤓 NERD ALERT 🤓.

Liever bezig met andere dingen? Ik regel dit graag snel en goed voor je: door het installeren van een superhandige plug-in en het toevoegen van goede beveiliging in je formulier(en). Dit samen kost je slechts 1 strip van je strippenkaart! Kan jij je energie steken in je wereldverbeterende activiteiten.

Geen strippenkaart meer? Die bestel je er meteen bij als je wilt. Die strippenkaart is trouwens ook heel handig om problemen met je site op te laten lossen, je vindbaarheid in Google te vergroten, een koppeling te laten maken met je nieuwsbrief of te laten checken of jouw website wel goed beveiligd is tegen hackers #justsaying 😉

Ja ik wil af van die spam!

🤓 NERD ALERT 🤓

Heb jij veel last van spam door nepreacties op je blogs of nepberichten via je contactformulier? Daarvoor heb ik 2 hele slimme oplossingen!

Stop de nepreacties op je blogs

Hiervoor installeer je de WordPress plugin Antispam Bee.

De meeste instellingen staan meteen goed na het installeren. Het enige wat je nog hoeft te doen is bij de instellingen het vinkje UIT klikken bij “Uitgebreid -> Markeer als spam, niet verwijderen”.  

Dat zorgt ervoor dat de nepberichten meteen verwijderd worden. Je krijgt daar geen melding van: dit verwijderen gaat namelijk automatisch. Hoe relaxed is dat?

Stop de nepberichten via je contactformulier

Heb je een contactformulier dat is gemaakt met Elementor? Voeg dan het veld Recaptcha V3 toe. Dat zorgt ervoor dat alle door zogenaamde ‘bots’ ingevulde formulieren automatisch worden geblokkeerd. Google controleert dan namelijk voor jou of het wel ‘een echt mens’ is die het formulier invult. Goed om te weten: de bezoekers op je website merken daar niets van. Er hoeven dus geen sommetjes gemaakt te worden, kronkelige letters en cijfers worden overgenomen of verkeersborden worden aangeklikt 🙂 

Wat je nodig hebt, is een Google account. Daarmee log je in op: https://www.google.com/recaptcha/admin
Je komt dan in een dashboard waar je jouw website kunt toevoegen. 

Als je alles hebt ingevuld, krijg je twee unieke sleutels. Zie onderstaand voorbeelden. 

Deze beide sleutels vul je in bij je instellingen van Elementor. Als je het veld Recaptcha V3 hebt toegevoegd en de sleutels bij de Elementor instellingen hebt ingevuld én opgeslagen, dan heb je het Recaptcha beeld in je formulier staan. Zie onderstaand voorbeeld. 

Hulp nodig?

Ziet het er toch ingewikkeld uit of lukt het niet? Laat mij het dan doen voor 1 strip van je strippenkaart (voor beide aanpassingen samen). Ik doe het graag voor je.